About the page / O stránke

This page was created to share with you new (and also not so new... ;)) and interesting info about ulcerative colitis and IBD in general, as well as bits from my own experience. The posts will be always first in English but they will be also translated into my native Slovak.

SK: Táto stránka bola vytvorená aby som s vami zdieľala nové (a taktiež nie až také nové... ;)) a zaujímavé info o ulceróznej kolitíde a IBD (zápalových črevných ochoreniach) vo všeobecnosti, ako aj nejaké veci z mojich osobných zážitkov. Príspevky budú vždy najskôr v angličtine, ale pod ňou budú preložené aj do slovenčiny.

Friday 9 August 2013

Dramatic increase in hospitalization of US children with inflammatory bowel disease / Dramatický nárast v hospitalizácii amerických detí so zápalovým ochorením čriev

Full Article: Dramatic increase in hospitalization of US children with inflammatory bowel disease

ScienceDaily, 25 June 2013
 
A new and large US study which looked at more than 11 million hospitalization records of patients 20 years old and younger found a 65 % increase in inflammatory bowel disease (IBD) hospital discharges from 2000 to 2009. This increasing trend was present in each age category and across all geographic regions, and parallels the trend in other countries - Canada, Scotland and Finland.

 
SK: Nový a rozsiahly americký výskum viac ako 11 miliónov nemocničných záznamov pacientov mladších ako 20 rokov ukázal 65 percentný nárast v zápalových črevných ochoreniach (IBD - z angličtiny) od roku 2000 do roku 2009. Tento vzrastajúci trend sa vyskytoval vo všetkých vekových kategóriách a geografických regiónoch, a kopíruje trend v ďalších krajinách - v Kanade, Škótsku a vo Fínsku.

No comments:

Post a Comment